Obsah článku
Pece na pizzu ?
Pravá italská pizza nejde udělat bez kvalitní pece. Pokud jste majitel restaurace, hotelu, nebo jiného komerčního podniku nabízející pizzu a zvažujete výběr a pořizení tradiční pece na pizzu, tento článek se vám zajisté bude hodit.
Pokud je ve vašem zájmu dělat opravdu tradiční a poctivou italskou pizzu, jen stěží se vám to povede v klasické peci. Budete potřebovat tradiční pec na pizzu vytápěnou dřevem, nebo plynem. Pokud nic takového nemáte, doporučujeme pouvažovat o investici do tradiční pece na pizzu a vězte, že vaši zákazníci a hosté to náležitě ocení.
Výhody a nevýhody
Při pořízení tradiční pece od MAM získáte kvalitní výrobek s velmi dlouhou životností a velice dobrými vlastnostmi pečení. Pec je složena z silného žáruvzdorného betonu o šířce až 10 cm ( podle typu pece ) a velmi kvalitní izolace, která zaručí extrémně nízkou spotřebu dřeva spolu s výbornými akumulačními vlastnostmi. Navíc investicí do tradiční pece na pizzu se výrazně odlišíte od konkurence a to nejen kvalitou připravované pizzy, ale také designem a zpracování takové pece.
Mezi klíčové výhody patří :
- Pec je nainstalovaná a připravena k použití za jeden den
- Žáruvzdorný materiál a kvalitní tepelná izolace snižuje ekonomické nároky
- Pec je možné roztopit do 30 minut
- Možnost transferu pece na odlišné místo, případně na jinou pobočku
- Vyrobeno výhradně ze zdravotně nezávadných materiálů
- Kompletní a originální výroba z Itálie („Made in Italy“)
- Zkušenosti 45 let v oboru výroby pecí
- Záruka na 10 let
Značka MAM ?
Společnost MAM je původem z Itálie založena v roce 1952 ve městě Moden s kovodělným zaměřením. Firma se v začátcích soustředila na výrobu kuchyní a kuchyňských kamen vytápěných dřevem. Roku 1970 byla společnost MAM požádána o výrobu speciální pece na pizzu pro novou pizzerii zvanou Nelson v Modeně. Pec byla vyrobena jako vůbec první v historii této společnosti a vyznačuje se tím, že funguje v denním plném provozu ještě dnes.
Jak vybrat tu správnou pec na pizzu ?
Výběr speciální pece na pizzu není nic jednoduchého. Pec na pizzu se dělí podle typologie, provedení, typu paliva a provedení portálu. Na tuto tématiku je připraven jednoduchý článek, který vás provede výběrem te správné pece na pizzu.